Nieuws van de Lofstem

Een kort verslag van wat we de afgelopen weken allemaal hebben beleefd.

Ons kerstconcert stond 17 december gepland. We wisten dat we na ons donateursconcert niet veel tijd hadden om het concert voor te bereiden. Bovendien kon het gezamenlijk repeteren met Gerrie Dantuma op een donderdagavond niet doorgaan ivm gladheid / code oranje. Dat moest dus net voorafgaand aan het concert. Maar ondanks dat de voorbereiding wat dit betreft niet helemaal naar wens ging was het een mooi geslaagd concert. In de kerk stond een prachtige kerstboom en SV productions heeft de kerk sfeervol weten te verlichten. Het was een mooie gevarieerde avond. We hebben zelf enkele kerstliederen gespeeld. En ook samen met Gerrie. Ook samenzang en enkele nummers door Gerrie onder begeleiding van haar pianist. Ds Foekje Fleur Fink heeft een mooi passend kerstverhaal verteld en Jouke Hoekstra heeft de presentatie op zich genomen. Bedankt allemaal… ook de beameraars / livestream verzorgers en koster echtpaar. En ook iedereen die aanwezig was. De kerk was mooi vol. Wij, maar ook Gerrie Dantuma en haar team, hebben genoten van het concert. We hopen u ook…

Zaterdag 24 december heeft een groepje van De Lofstem gespeeld voorafgaand aan het kinderkerstfeest van de kindernevendienst. En ’s avonds / kerstnacht hebben we, verdeeld in 3 groepen, kerstliederen gespeeld in het dorp en buiten het dorp. Misschien heeft u / heb je ons gehoord. Een mooie “traditie” is dat we na afloop gezamenlijk nog het Ere zij God spelen bij De Kamp. Daarna staat er soep voor ons klaar (bedankt Anneke) en praten we nog even bij.

1e kerstdag heeft een groep van De Lofstem gespeeld in de kerk van Ryptsjerk op verzoek van ons lid Geert Postma. Ook dat is mooi geslaagd.

De jeugd van De Lofstem heeft met de Notenkrakers nog 2 optredens kerstoptredens verzorgd in Garyp en Rottevalle.

Ook bij het kerstfeest op school hebben enkele muzikanten van De Lofstem meegespeeld.

Zo stond er voor de muzikanten van de lofstem van alles op het programma voor en tijdens de kerstdagen. “Was het niet druk” werd wel eens gevraagd… Waarschijnlijk hebben de meeste leden dit zo niet ervaren. Wat is het mooi om in de kerstperiode weer gezamenlijk te kunnen spelen zonder beperkingen. Wetende dat we vorig jaar tijdens de kerstperiode nog in fietsenhokken op school buiten moesten repeteren om een kerstoptreden te verzorgen.

Na de kerstdagen werd de voetbalkantine omgetoverd tot “oliebolbakcentrum”. Mooi dat we gebruik mogen maken van deze ruimte. Er waren weer een flink aantal bestellingen. Bedankt hiervoor. Het team die de oliebollen bakt heeft inmiddels jarenlang ervaring maar het is toch altijd wel weer spannend voor het team of alles naar wens gaat. De oliebollen moeten van goede kwaliteit zijn natuurlijk en de bestellingen moeten wel geleverd worden. Daarom werd er donderdag voor Oud en Nieuw gebakken voor proef.. Er waren een flink aantal oliebollen nog te verdelen. De commissie bedacht spontaan om ze bij Berchhiem te brengen waar veel  mensen uit Oekraïene momenteel gehuisvest zijn. Maar ja… hoe noem je oliebollen in het Oekraïens of Engels.. men heeft er dutch donuts van gemaakt. De dutch donuts vielen in ieder geval goed in de smaak. 

Al met al is de actie weer mooi geslaagd. Met man en macht is de kantine opgeruimd en schoongemaakt. En daarna natuurlijk weer even napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De eerste donderdag van 2023 weer voorzichtig begonnen met een halve repetitie en daarna een gezellige nieuwjaarsborrel.

28 januari belooft weer een mooie muzikale dag te worden. Wymer, Jildert en Wout gaan meedoen aan het solistenconcours van de federatie in Garyp. Eerder is melding gemaakt van het Nij talinten orkest. Een grote groep belangstellenden uit de hele gemeente Tytsjerkstradiel (ook Sumar 😉) heeft de afgelopen weken geoefend in De Kamp. Sommigen hadden zelfs nog nooit een instrument bespeeld. Echt bijzonder wat deze groep heeft gepresteerd. 28 Januari om 16:45 geeft het Nij Talinten orkest een feestelijk slotconcert in It Geahûs in Garyp…. een aanrader!

’s Avonds staat het federatiefestival gepland in It Geahûs. De meeste korpsen van de gemeente geven een kort optreden. Ook De Lofstem zal van zich laten horen. Wij hebben er zin in en ook hier is iedereen welkom. Na afloop is het overigens ook altijd gezellig  

Daarna gaan we repeteren voor het Gouden Spikerfestival…en 1 en 2 juli gaan we richting Rastede in Duitsland. Daar doen we ook mee aan een soort van concours.. de volgende keer meer nieuws wat dit betreft.