Nieuws van de lofstem

Eindelijk kon er binnen de gestelde maatregelen door De Lofstem o.l.v. dirigent Jan Geert Nagel weer eens een concert worden georganiseerd. 20 november was het zover. Via een live stream verbinding, prima verzorgd door SV Productions, kon het concert thuis worden gevolgd. En dat is zeker gedaan gezien het flink aantal bezoekers in deze livestream.  “De Lofstem back in concert” hebben we het concert genoemd. Natuurlijk hadden we liever een “normaal” concert georganiseerd “mei in seal fol minsken” met na afloop een gezellige nazit. We hebben er alle vertrouwen in dat dat ooit weer mogelijk is.

Tot op het laatste moment bleef het nog wel een beetje spannend of het door kon gaan gezien de maatregelen / corona situatie. Maar ondanks een paar kleine tegenslagen dus toch een concert!

Folkert Wesseling zou de avond bijvoorbeeld gaan presenteren maar moest in quarantaine. Gelukkig was Klaas van der Veer bereid om de presentatie op zich te nemen. Bedankt Klaas!!

We hadden enkele gasten uitgenodigd. Ereleden, familie van jubilarissen, familie van Maaike Boonstra en enkele leden die even verhinderd zijn om mee te spelen.

Het programma bestond uit muziekstukken waarop het meest gestemd was door belangstellenden. Misschien heb jij / heeft u ook een muziekstuk voorbij horen komen waarop gestemd was. Een variërend programma was het zeker.

We hebben tijdens het concert ook aandacht besteed aan Maaike Boonstra die we in ons midden missen. Begin dit jaar is Maaike overleden. Met enkele korpsleden hebben we de uitvaart op Terschelling mogen bijwonen en hebben we enkele muziekstukken mogen spelen. Van de familie van Maaike hebben we een muziekstuk aangeboden gekregen. Dit stuk hebben we tijdens het concert ook gespeeld. Mooi dat de naaste familie van Maaike hierbij aanwezig was.    

Tijdens het concert zijn ook enkele leden gehuldigd door dhr Haarsma van de muziekbond. Anja Looijenga, Ella Wiersma, Jantje de Jong en Wapkje van der Veer zijn gehuldigd voor het feit dat zij 25 jaar muzikant zijn geweest. Johannes Bosma is 40 jaar muzikant geweest en Geert Postma maar liefst 65 jaar! Nogmaals van harte gefelicteerd!

Het concert incl huldiging is duidelijk terug te zien en te horen via www.delofstem.nl

Na dit concert hebben we nog één keer op een donderdagavond kunnen repeteren binnen. We hebben ons kerst repertoir toen alvast uitgedeeld gekregen en gespeeld. De bedoeling was namelijk om samen met de kindernevendienst een soort kerstdienst / concert te organiseren kerstavond op het schoolplein. Helaas zijn deze plannen niet meer mogelijk ivm de coronamaatregelen. Wat in het vat zit verzuurd niet wordt wel eens gezegd… Daar gaan wij nu ook vanuit

Maar kunnen we dan niks met ons kerstrepertoir hebben we gedacht? Wanneer het weer ons mee heeft gezeten hebben we zaterdagmiddag 18 december rond 15:00 ons kerstrepertoir laten horen buiten bij Berchhiem en 16:00 buiten bij Bennemastate. We gaan zien of dit gaat lukken.. We hebben in ieder geval nog even geoefend buiten op het schoolplein in de beschutting van de fietsenhokken. Ideaal is het niet allemaal op deze manier maar toch blijven we proberen iets te organiseren.

Zo heeft de oliebolcommissie ook vergaderd of het mogelijk is om binnen de gestelde maatregelen toch op een verantwoorde manier oliebollen te bakken voor ons traditionele oliebolactie. We gaan dit proberen en hopen dat we op jullie bestellingen mogen rekenen. Tussen 16 en 24 december zullen de bestelformulieren worden opgehaald.

Hebben we u gemist en wilt u toch oliebollen bestellen? Neem dan contact op met Ella Wiersma op 06-30751892

Tot slot wensen we u allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig 2022.

De Lofstem