Nieuws van De Lofstem

Wanneer u het laatste nieuws van De Lofstem een beetje heeft gevolgd dan zal het u niet zijn ontgaan waar we de afgelopen tijd vooral mee bezig zijn geweest.

We hebben samen met ons dirigent Jan Geert Nagel geprobeerd opnieuw de puntjes op de “i” te zetten voor het ONFK 2022. Precies op het moment dat Corona actueel werd stonden wij in de startblokken om Centenary 2019 te spelen op het ONFK 2020. Het is inmiddels bekend dat dit stuk speciaal voor ons geschreven is vanwege het 100 jarig jubileum van De Lofstem. We mochten dit stuk voor het eerst laten horen tijdens ons jubileumweekend in 2019. Hoe bijzonder was het dat dit stuk het verplichte werk werd voor het ONFK in de 4e divisie. Zoals gezegd kon het ONFK in 2020 dus niet doorgaan. Nu 2 jaar verder was het zover… We hebben een nieuwe poging gewaagd. Eerlijk is eerlijk… we hebben wel eens getwijfeld of het wel verstandig zou zijn om dit stuk opnieuw te gaan repeteren. We stelden ons de vraag of we ons allemaal opnieuw konden opladen voor dit stuk? Achteraf kunnen we incl dirigent zeggen dat het besluit van ons allemaal, om het toch nog een keer te proberen goed is geweest. De voorbereiding was misschien rommelig met geregeld veel absenten wat we eigenlijk niet gewend zijn (De reden hiervoor laat zich raden). Ook ons dirigent kon de dans niet ontspringen en was een week uit de running. Gelukkig konden we die keer een beroep doen op Sytse van der Hoek.

Tijdens een extra repetitie in de muziekschool van Buitenpost was Jan Geert Nagel net weer wat op de been / op de kruk en zaten wij op het puntje van ons stoel. Dit hebben we ook tijdens de generale repetitie gedaan. Helaas konden twee leden niet meedoen…oare kear better!

Maar toen was het zover…… “Yn tenue…  strik foar… (foar de heren dan) en op nei De Lawei…” Daar kwamen we bekende gezichten tegen van ons zusterkorps van De Tike die meewerken om het ONFK vlot te laten verlopen, wat hen ook prima is geslaagd. Zo begon het eerst met de loting…  Van de 7 korpsen die meededen in de 4e divisie moesten / mochten wij als laatste. Maar aan al het wachten kwam een eind.. Na het inspelen mochten we het podium betreden wat al een belevenis op zich is. Het stuk begon in De Lawei met enkele slagen op zg buisklokken die de kerkklokken van Sumar vertolkten…. Hoe bijzonder is dat…  Misschien is het een idee om ons optreden zelf nog eens te beluisteren. Wanneer u de facebook pagina van de lofstem opent komt u dit filmpje vanzelf tegen.

Van de 7 korpsen werden alleen de eerste drie genoemd die een prijs hadden gewonnen… helaas zaten wij daar niet bij. En eerlijk gezegd hadden we dit wel gehoopt… Het is niet anders… Voor ons doen en gevoel hebben in het algemeen prima gespeeld en zijn tevreden met de juryverslagen en de positieve recencies in de krant. Onderstaand enkele reacties:   

Mooi en “volwassen”orkest.. met vele kwaliteiten. Goed dat jullie er bij zijn na 2 lastige jaren. Blijf zo verder werken. Er zit nog progressie en toekomst in

Allereerst heel veel waardering en respect dat julle er zo kort na corona alweer “staan” hebben we veel te lang moeten missen… mooi sfeervol begin.. enz enz

Goede vertolking van de partituur.. er is met zorg aan gewerkt meen ik te horen…

Genoten van jullie uitvoering met sfeervolle momenten / dynamische contrasten en prima samenspel… (dan volgt er iets over een wens voor een iets mildere klankvoorstelling dan dat we op sommige plekken hebben laten horen.. laten we dat maar enthousiasme noemen 😉) Verder alleen maar complimenten voor orkest en dirigent

Mooi toch… Wij hebben in ieder geval een mooie avond gehad.

Op het moment van schrijven zijn we ons aan het voorbereiden voor het begeleiden van de Paasdienst in de kerk. Mooi dat dit ook weer mogelijk is.

Ook is de actiecommissie bezig om de paasbroden en suikerbroden te bestellen en ervoor te zorgen dat deze bezorgd worden. Er zijn dit jaar weer een flink aantal verkocht… bedankt hiervoor

Het is altijd bijzonder om mee te mogen werken aan de dodenherdenking bij “De Molkbus” 4 mei .. Ook dit jaar is het de bedoeling om dit te gaan doen.

Tot slot nog de mededeling dat we van plan zijn om mee te doen aan het muziekfestival op Schiermonnikoog. We beginnen weer met frisse moed aan een nieuw muziekstuk.. De volgende keer meer nieuws